Confetti voor de ziel

Vrijheid om te zijn wie je diep van binnen écht bent, in alle kleuren, facetten en diversiteit, zowel in verbinding met jezelf als in verbinding met de ander. Dat is waar de haptonomie wat mij betreft over gaat en dat gun ik iedereen. In mijn eigen leven als member van de LHBTQIA+ community ervaar ik dit als erg belangrijk. In de zoektocht naar wie ik ben heeft het contact met mijn eigen voelende lijf mij enorm geholpen om de verbinding met mezelf en met anderen te verdiepen en te verrijken. 

 

Ik ben Harmen Keuning, haptotherapeut. In 2023 heb ik mijn vijfjarige opleiding haptotherapie afgerond aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Anderen omschrijven mij in mijn vak als begripvol, sensitief, geduldig, professioneel, betrokken en bevestigend. 

 

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als systeembehandelaar in de GGZ, kwam ik in aanraking met de haptotherapie. Ik ben altijd al gefascineerd door wat een positief, veilig, affectief en afgestemd contact kan betekenen in het leven van mensen. Dat heb ik eerst ervaren in mijn werk als kapper en daarna tijdens mijn jarenlange werkervaring in de GGZ. Ik heb veel gewerkt met ontwikkelingstrauma’s, psychopathologie, problemen bij het reguleren van emoties en problemen in de ouder-kind interacties.

 

Als haptotherapeut help ik jou om beter in contact te komen met je authentieke zelf en jouw lijf heeft je daar veel over te vertellen. Zo kwam ik ook op de naam van mijn praktijk, LIJFWIJS. Het gaat erom dat jij de wijsheid van jouw lijf weer beter kunt gaan ervaren, zodat je van hieruit de wereld vitaler tegemoet kan treden en jouw binnenkant met jouw buitenkant gaat kloppen. 


Tips

Hieronder vind je een aantal boeken die mij de afgelopen jaren hebben geraakt en geïnspireerd als mens en haptotherapeut. Wie weet zit er iets bij wat je aanspreekt. 

Heb je interesse in haptonomie/haptotherapie of wil je een cursus doen of een opleiding volgen kijk dan eens op de website van de Academie Voor Haptonomie of van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten).